КАКВО Е СВЪРШИЛ “БЪЛГАРСКИЯТ ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ” ЗА БЪЛГАРИТЕ?

Възмутен от зачестилите кражби по плажовете, Министър Найденов се изказал, че моргувите ни сънародници (обичайните заподозрени) не трябва да бъдат допускани там. По начало, подобно изказване не е оправдано, защото никой не може да бъде обвиняван априори, само заради произхода или цвета на кожата си, в престъпно деяние. Без всякакво забавяне, председателят на Българският Хелзинкски комитет (БХК) гневно заклейми непремерените думи на атрактивния министър и го обвини в расизъм (макар че циганите са от бялата раса, все пак, т. е. наши братя по този признак).

Кънев е прав: никой не е виновен за цвета на кожата си; няма и колективна отговорност – крадат както цигани, така и българи; а и всяко престъпление си има персонален извършител. Но искам да го попитам: кога е защитил нас, българите? Имам предвид безбройните кражби в плевенското с. Мечка, а и навсякъде другаде по обезкостените ни села. Също – и зверското убийство на професора, което така и си отмина-замина безнаказано. (Ако беше обаче убит циганин, бъдете – сигурни, БХК щеше да пропищи света и дори да даде България на съд в Страсбург). Голям вой щеше да се вдигне и ако беше убито, недай Боже, някое безценно улично куче-помияр. (Дано да не ме осъдят за тези термини – “циганин” и “помияр”, току-н(виж някой се е видял засегнат). Кога Кънев е защитил хетеросексуалните от натрапчивите и обидни за повечето от тях гей-паради?

Г-н Кънев, уважаваме Вашите правозащитни усилия, но дайте, все пак, някакъв отчет за досегашната си дейност; ще бъде любопитно за публиката.

Comments are closed.