Мудното наше време

Още преди 6-7 години публикувахме открито писмо до УС на БЛС с предложение да съдействат за допълнение на чл. 127, ал. 2 от НК, съгласно което и лекарите да бъдат включени сред специалистите, чийто побой се инкриминира. Тогавашният президент на КНСБ проф. Желязко Христов беше жив и горещо ни подкрепи. Последваха още 2 открити писма до УС на БЛС, оттам придвижиха въпроса, като се полага, до НС; Комисията по здравеопазване ни подкрепи, но Правната Комисия отказа съдействие – не можело, видите ли, всички специалности да бъдат включвани в “онзи списък”. Къде дават така?…

И побоищата над лекарите, особено от екипите на “Спешна помощ” зачестиха. Последното вандалство е в Свиленград – пияни цигани нахлуват в дежурната стая и изпотрошават всичко, което им се мерне пред очите.

(Ах, къде е Арлин Антонов, бившият директор на МВР – Пазарджик, който не признаваше криворазбраните “човешки права” на престъпниците и по гърбовете им заиграваха тоягите…)

Сега имаме уверенията на министрите на здравеопазването и на правосъдието, че въпросът най-после ще бъде решен. Остава да чакаме (наистина ли преди Коледа?!) санкцията на НС.

Но защо толкова “мудно ходи нашто време”, като каваше дядо Петко Славейков преди 150 години?!

Tags: , ,

Comments are closed.