Предложение

Съвместно организиране

На вниманието на доц. Здравка Валерианова

  • Симпозиум по обезболяване “Проф. Марин Мучмов”
  • – Създаване на уникален за България и ЕС

“Кабинет за вяра, надежда и любов”

“Поговори с мен, докторе!”

За психоанализа и повдигане на духа на онкоболните

Уважаема доц. Валерианова,

На Вас Ви е най-добре известно обезпокоителното състояние на онкологичната помощ у нас, особено що се отнася до палиативните грижи за онкоболните в терминалния стадий, и най-вече – до обезболяването им. А всеки Човек има право не само да боледува и оздравява, а и да страда и умира с Достойнство!

Предлагам Ви да създадем и от догодина съвместно да организираме регулярни симпозиуми, носещи името на незабравимия наш онколог проф. Марин Мушмов, на тема “Болката и овладяването й в онкологията”.

Знаете също така, че преобладаващата част от онкоболните са силно обезпокоени от състоянието си, затова те имат нужда от психоанализа на състоянието им, както и от даване на кураж и внушаване на дух в рухналата им психика (което се прави в цивилизования свят). Затова Ви предлагам да разкриете уникалния за България (а вероятно – и в ЕС)

Кабинет за Вяра, Надежда и Любов “Поговори с мен, докторе!”,

Предлагам Ви още: Кабинетът да бъде открит на 25 ноември, Деня на св. Климент Охридски (който е бил и голям лекар), в 11 ч., с подходяща малка пресконференция и скромно тържество.

Tags: 

Comments are closed.