Политици, оставете децата на мира!

Всички от по-старото поколение помним снимки на чичко Ленин, ласкаво прегърнал къдрокосо детенце, с надпис: “Той обичаше децата”. Обичаше ги, и още как. След Гражданската война, отнела 13 млн руски живота поради неговия и на Троцки Октомврийски преврат (преименуван по-сетне във “Велика октомврийска социалистическа революция”), остават безброй безпризорни дечица, които се скитат немили-недраги, окъсани, болни и прегладнели, и просят парченце хлебец.

Знаете ли как “най-човеколюбивият човек” решава проблема в Одеса, където просто гъмжало от тези нещастни дечица и те правели лошо впечатление на чужденците? Нарежда на храбрите чекисти “с хладен ум, чисти ръце и горещо сърце” да ги откарат с лодки на необитаем остров в Черно море – без храна, вода и дрехи; така най-после “разчистват” града. След 6 месеца, просто от любопитство, главорезите на Дзерджински отиват до острова. Разбира се, намират само стотици оглозгани от гларусите кости.

С дечица обичаха да се снимат и мустакатият грузинец, на чиято съвест (съвест – у Сталин!?!) тежат десетки милиони жертви на Гулаг, вкл. и малолетни, и чичко Георги Димитров, и Тато. Детски ликове греят на предизборните плакати на БСП, СДС. Сега с деца са пълни площадите, заведени там от митингуващите си татковците и майки. Ето, че и децата на Сугарев спряха да ядат, макар и за един ден (макар че те, все пак, са пълнолетни, доколкото знаем); така може би създадоха ново течение и термин в суицидологията и психиатрията въобще – “семейна гладна стачка”.

Ето какво искам да предложа на депутатите, умуващи над Избирателния кодекс:

нека там да влезе забрана за използване на деца и детски изображения (фотографии, рисунки и пр.) в предизборните кампании!

Децата не могат да преценят на какви идеи ще симпатизират и чии бюлетини ще пускат в урните, когато пораснат. Оставете децата на безгрижното им Детство – да играят, да рисуват, да спят, да се забавляват, да четат – но не и да скандират “Оставка!” или да ни призовават за кого да гласуваме!

Защото утре ще се опитат да политизират и котките.

Comments are closed.