ЕлСиЕн – нова надежда срещу затлъстяването

Неуморимият проф. маг.-фарм. Рахамин Шекерджийски, лекар на България, създател на десетки родни лекарства и хранителни добавки, предлага на пазара чрез своята фирма НАТСТИМ (в сътрудничество с EatLittle/Canada) новата надежда за нормализиране на телесното тегло ЕлСиЕн.

Съдържа глюкоманан, който допринася за:

Редуциране на телесно тегло при нискокалорични диети;

Поддържане на нормална концентрация на холестерол и кръвна захар;

Мек лаксативен ефект.

Всички изисквания на Европейската агенция по безопасност на храните са изпълнени.

Глюкоманът представлява високо пречистени водоразтворими фибри от корен на Картофена палма. 2 мерителни лъжички от веществото, разтворени в 200 мл (1 водна чаша) хладна вода или сок, бързо желират, затова то трябва да се изпие на гладно, бързо, на едри глътки, веднага след което да се приеме още толкова чиста течност. Глюкоманът води до бързо засищане и намалява апетита и количеството на приетата храна. Така образуваният гел намалява и чревното усвояване на холестерол и глюкоза. Чрез абсорбиране на вода глюкоманът увеличава и обема на чревното съдържимо, което стимулира функцията на дебелото черво. Максималната дневна доза при възрастни е 6 мерителни лъжички (9 гр) в 3 разделени приема.

Действието на този продукт е изследвано в клинична обстановка от д-р Светослав Ханджиев върху 22 лица с наднормено тегло или затлъстяване, всички от които са изследвани на 15-тия, 30-тия и 60-тия последен ден чрез антропометрични измервания с импеданс-апарат. Средната редукция на телената маса е 5,8 кг (в края на първия месец – 2,64 кг), редукция на ИТМ с 7,4%, на ММ с 4,9%, на ВММ с 5,3%. Получените резултати подчертават добрия терапевтичен ефект на тази хранителна добавка. Редукцията на телесната маса и на ИТМ е близка до постигнатата при общоевропейкото диетологично проучване ДИОГЕНЕС. (Да припомним, че при намаляване на ИТМ с ок. 8% при затлъстели хора се постига понижаване и на инсулиновата резистентност).

Прилага се и при деца от 6 до 12 г. в двойно по-малка доза (съответно 1 мерителна лъжичка в 100 гр течност).

Препоръчва се поне двумесечен прием на 2-3 дози дневно, след което, по желание, дозата може да се намали на 1-2 дози дневно. Много рядко се получават леки нежелани ефекти (коремен дисконфорт), свързани с високото съдържание на фибри. Трябва да се употребява най-малко 2 часа преди или след прием на лекарства, за да не се повлияе на усвояването им.

Разбира се, през това време трябва да се премине на хипокалорична диета, почти без мазнини, с преобладаване на зеленчуци и плодове.

Производител: НАТСТИМ ЕООД, София, бул. “Черни връх” 47;

Тел. 02/962-39-52

Tags: ,

Comments are closed.