Ваксини, вируси и съвременна терапия на рака

Това е названието на предстоящата 7-ма Национална среща с международно участие на Международна изследователска фондация Хасуми-България. Съорганизатори са Медицинският университет-Плевен и Медицинското отделение на Българската академия на науките.

Срещата ще се проведе на 25 и 26 октомври (петък и събота) 2013 г. в Аудиторията на Телекомуникационния Университетски Ендоскопски Център-ТЕЛЕЦ, МУ-Плевен, където домакин ще бъде ректорът проф. д-р Славчо Томов. Откриването е планирано да се състои в 17.30 ч. на 25 октомври 2013 г., петък. Работни езици на срещата ще бъдат български и английски.

Поканени са и ще участват учени от институтите на БАН, от клинични и научни медицински заведения, преподаватели от висши медицински училища, включително и японски и други чуждестранни студенти, които следват медицина в МУ-Плевен.

На срещата традиционно ще бъде представено развитието на научно-изследователския проект на д-р Кеничиро Хасуми за създаване и прилагане на терапевтична противоракова ваксина.

Гости от немския Противораков център в Хайделберг – проф. Франк Рьосел и доц. Бладимиро Орозко, както и българските учени – проф. Златко Кълвачев, доц. Стефана Събчева и д-р Илия Цеков, ще говорят за вирусната и бактериална етиология на рака.

Проф. Григор Горчев и проф. Славчо Томов ще запознаят участниците с авангардни оперативни техники на онкогинекологични заболявания – с робота Да Винчи и посредством прилагане на високоинтензивен фокусиран ултразвук (HIFU).

Проф. Дийн Ман от Мерилендския медицински университет ще говори за предклиничното прилагане на разработената от Фондация Хасуми-Токио ваксина срещу акне вулгарис. Проф. Георги Балаценко от Специализираната болница за лечение на хематологични заболявания ще се спре на някои аспекти от хематологичната патология. Доц. Румен Русев от Медицинския университет-Плевен и проф. Виктория Сарафян от Медицинския университет-Пловдив ще запознаят участниците в срещата с имунологични подходи за третиране на рака.

Поканени са и ще вземат участие с постери млади учени и студенти от МУ-Плевен, Специализираната болница за лечение на хематологични заболявания и други лечебни и висши учебни заведения.

Tags: , , ,

Comments are closed.