На вниманието на министър д-р Таня Андреева: Симпозиум по заболеваемостта на българските лекари и медицински сестри

КОПИЕ: Председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов

КОПИЕ: Ректорът на МУ – Пловдив проф. Стефан Костянев

КОПИЕ: Председателката на БАСЗГ м. с. Милка Василева

Уважаема Министър Андреева,

Неотдавна, на 15 август, заедно с Вас, БЛС, БЧК и БАСЗГ тържествено отбелязахме 50-годишнината от чутовния повиг на д-р Стефан Черкезов, увековечен в създадения през 2005 г. и вече официализиран от МС Ден на Спасението. Знаете, също така, че сме открили още над 130 лекари и 15 м. с., починали по време на работа. Обезпокоително е и недоброто здравословно състояние на повечето от нашите лекари и м. с., което се дължи не само на пренапрегнатата им работа, но и на недостатъчното им и дори липсващо възстановяване.

Излиза, че хората, които се грижат за живота и здравето на своите сънародниции, са най-уязвими в тази област, и тя е почти занемарена, и този срамен за всички нас парадокс го намираме за недопустим!

Надявамe се да подкрепите нашата нова инициатива, предварително съгласувана с ректора на МУ – Пловдив проф. Стефан Костянев и одобрена от него, а именно:

да проведем до края на т. г., под Ваш патронаж, V Симпозиум по обществено здраве “Проф. Тошко Петров”, посветен на здравето на българските лекари и м. с., с набелязване на мерки за подобряване условията на труд и възстановяването им.

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.