Японски хирург с лекции и операции в УМБАЛ „Свети Георги“

Лекционен курс и уникални демонстративни операции на стеснения на кръвоносни съдове на долни крайници проведе в УМБАЛ „Свети Георги“ д-р Йошиаки Йокой от болница „Токушукай“ в Осака, Япония. Теоретичният и практическият модули ще бъдат с участието на специалисти от Отделение по инвазивна кардиология и Клиниката по съдова хирургия и ангиология на лечебното заведение.

Гостуването на д-р Йошиаки Йокой е в рамките на Българо-японските ендоваскуларни дни, които се провеждат в София и Пловдив, като УМБАЛ „Свети Георги“ е единствената извънстолична болница в инициативата. Останалите организатори са Посолството на Япония, Българското дружество за ендоваскуларна терапия, Болница „Токуда“, УМБАЛ „Света Анна“ и Национална кардиологична болница.

В рамките на работния ден изтъкнатият гост лектор от Осака съвместно с началниците на двете клиники – д-р Гинчо Тонев и доц. Драго Желев, извърши три операции на периферни стенози – стеснения на артериите на долни крайници. Интервенциите се предаваха от операционнен сектор на живо в конферентната зала на Инвазивна кардиология.

В интерактивното обучение се включиха експерти по инвазивна кардиология и съдова хирургия.

Tags: 

Comments are closed.