Дипломират се трети випуск специалисти по дентална медицина на МУ – Варна

На 19-ти октомври, в зала 1 на ФКЦ – Варна, се състоя тържествената промоция на Випуск 2013 на Факултета по дентална медицина към Медицински университет – Варна.

Съботния ден бе е празничен и дългоочакван момент за шейсет и шестимата млади лекари стоматолози, които положиха Хипократовата клетва. Третият випуск на най-младия и модерен Факултет по дентална медицина в страната ще остане в историята на Университета като един от най-дейните. По инициатива на студентите по стоматология миналата година във Варна се проведе първата в страната кампания за превенция на рака на устната кухина „Ако се съмняваш, провери“. Студенти от третия випуск представиха МУ – Варна, на Първата международна конференция за млади лекари по дентална медицина в Дубай.

По време на церемонията беше връчена Наградата на Декана на името на проф. д-р Славчо Давидов за отлични резултати от обучението и общ принос за издигане престижа на специалността. С наградата бе удостоена д-р Христиана Маджарова, първенец на випуска.

Факултетът по Дентална медицина към МУ – Варна, е създаден през 2006 година. От 2008 година Факултетът разполага с нова сграда и една от най-високотехнологично оборудваните бази в страната за обучение на специалисти по дентална медицина. Съвсем наскоро Университетъ, спечели проект по Оперативна програма Конкурентноспособност, с половината средства от която, в размер на 2 милиона лева, на територията на Факултета ще се дооборудва с модерна техника уникален по рода си университетски дентален център. В новия дентален център, който се очаква да заработи до няколко месеца, ще бъдат представени най-съвременните клинични и лабораторни технологии в областта на денталната медицина.

Tags: , ,

Comments are closed.