Заедно в борбата с рака на гърдата

Месец октомври – месецът за борба с рака на гърдата – ще завърши с кампанията на студентите по медицина в МУ – Варна, под надслов „Заедно в борбата с рака на гърдата“. Кампанията за профилактика рака на гърдата се провежда за втора поредна година сред гражданите на Варна. На 29 октомври между 15:00 и 18:00 ч. в Окръжна болница „Св. Анна“ и на главния вход на GrandMallVarnaи MallVarna екип от студенти по медицина раздаваха информационни листовкина минувачите, а лекар специалист ще отговаря на конкретни въпроси по темата.

По-късно същия ден във IIра аудитория на Медицинския университет на ул. Марин Дринов №55, проф. Радослав Радев, декан на Факултета по медицина и специалист по гръдна хирургия, ще говори за превенцията, диагностиката и лечението на най-честото онкологично заболяване при жените. Ще засегне и темата за негативното влияние на гръдните импланти. Лекцията беше отворена за широка публика.

Проф. Радев разказа и за възможностите на телемостмедицината. В края на м. юли екип от специалисти, намиращи се в три от най-престижните болници у нас (Първа АГ „Св. София” София, УМБАЛ „Св. Марина” Варна и Военномедицинска академия – София), извършиха заедно операция на карцином на гърдата с помощта на съвременните телекомуникационни технологии. Проф. Радев беше част от този екип.

Кампанията „Заедно в борбата с рака на гърдата“ се организира от Студентския съвет към МУ – Варна и Асоциацията на студентите по медицина във Варна.

Tags: , ,

Comments are closed.