Социални работници ли са лекарите

120 000 лв за ток месечно!?

 Това са разноските на МБАЛ “Пловдив” – цели 120 000 лв за ток през м. януари (при двойно по-ниски през същия период м. г.)! Как ли ги е изчислил монополистът ЕоN?… И какви са тези неразбираеми негови такси “мрежи”, непознати никъде другаде по света, които се добавят към електромерите?

Този ли е начинът да се покрият разноските на кв. “Столипиново”, чиито безгрижни привилегировани жители, както е известно, цял живот не плащат нито за ток, нито за вода? И при това – без да добавят нищо към БВП на страната, без да допринесат с нищо полезно за държавата и обществото ни; те само консумират наготово и паразитират върху всички нас.

Като се добавят и 60-те хиляди лв загуби от здравнонеосигурените пациенти, не е трудно да изчислим източването не само на тази болница, а и на всички останали лечебни заведения в страната. НЗОК с право отказва да изплаща клиничните пътеки за здравнонеосигурените, но къде е тук МТСП? И защо лекарите и сестрите ще трябва да плащат от собствените си заплати лечението на своите пациенти, които нехаят за здравето си, сами си го увреждат (защото обикновено тези хора злоупотребяват с тютюнопушенето и алкохола) и не искат да плащат за лечението си?

Двойно са увеличени стопанските разходи, а уж инфлацията не е толкова висока…

Многократно сме повдигали въпроса с връщането на ДДС на лечебните заведения и с покриване разноските за здравнонеосигурените им пациенти, но никой не поема темата.

Излиза, че лекарите и сестрите трябва да бъдат и социални работници?!

Tags: , , ,

Comments are closed.