Медицинският университет в Пловдив с награда в Оксфорд

Медицинският университет в Пловдив беше удостоен с престижната международна награда „Най-добър университет” за водещи позиции в областта на образованието. Наградата бе връчена на в Оксфорд  от Европейската бизнес асамблея и Академичния съвет на Клуба на ректорите на Европа. Тя се присъжда след прецизна селекция и номинация от Международния комитет „Сократ”.

„Медицинският университет в Пловдив е единственият български университет с подобен приз, което е голяма гордост и признание за качеството на образованието при нас”, заяви ректорът на МУ-Пловдив проф. Стефан Костянев.

Отличието се дава на престижни организации за обмен на идеи и опит на международно ниво, безупречна репутация, динамичен растеж и устойчиви постижения  в областите Политическо управление, Образование, Наука и технологии, Култура и изкуство, Икономика и бизнес, Медицина и фармация. Материалният израз на международната награда Сократ е комплект от статуетка, сертификат “Най-добър университет” и лиценз за “Най-добър университет”.

На събитието като представител на МУ-Пловдив,  присъства проф. д-р Стефан Сивков – заместник ректор по качество и акредитация, който изнесе презентация за успехите на висшето учебно заведение.

Още едно отличие бе присъдено след селекция от Международния комитет Сократ на ректора на Медицински университет – Пловдив проф. д-р Стефан Костянев. На почетната церемония „Новогодишен бал на Ректорите” в Oxford Union проф. Костянев бе приет за член на Клуб на ректорите в Европа. Той бе удостоен със Сертификат, почетен знак, академични символи на Клуба на ректорите в Европа и медал “Мениджър на годината”, изработен от благородни метали, покрит с чисто злато и инкрустиран със Сваровски кристали.

Tags: ,

Comments are closed.