Открит е многофункционален спортен комплекс

Нови спортни съоръжения бяха открити в двора на Медицинския колеж към Медицинския университет в Пловдив. Изградени са баскетболно и волейболно игрище, две игрища за тенис на корт и мини футболно игрище.

Те отговарят на всички европейски изисквания и на тях ще могат да се провеждат състезания от национален и международен характер. Ремонтирана и спортната зала, а сега започва да се изгражда и нова съблекалня. Срокът да бъдат напълно завършени беше 78 дни, но изпълнителите на обектите го направиха само за два месеца. Новите съоръжения бяха открити от ректора на Медицински университет-Пловдив проф. д-р Стефан Костянев. Изграждането им е направено изцяло със средства на университета.

„В момента спортът е задължителна дисциплина само в първи курс. Не можехме да изискваме от студентите да спортуват, защото нямахме модерна база, но в момента можем да си позволим от тях да спортуват до края на следването, защото осигуряваме всякакви средства.”, заяви при откриването ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Стефан Костянев.

Идеята му е да бъдат учредени и стипендии за елитни спортисти от университета.

„Имаме елитни спортисти в различни отбори – великолепни баскетболисти, джудисти и лекоатлети, затова можем да си позволим да учредим три или четири стипендии за най-изявените.”, каза още професор Костянев.

Tags: ,

Comments are closed.