Известни учени от цял свят за световния форум „Наука за здраве”

Световни имена и авторитети от цял свят пристигнаха в Пловдив, за да участват в научната конференция „Наука за здраве”, организирана по повод 70-годишния юбилей на Медицинския университет в Пловдив.

Сред гостите са 10 почетни доктори (доктор хонорис кауза) от България, Великобритания, Израел, Финландия, Франция, Белгия.  Участват и учени от САЩ, Унгария, Румъния, Русия, Армения, Италия, Гърция и др. Участват учени от всички висши медицински училища в страната, от БАН, НЦЗПБ, болнични заведения и университети.

Известни имена има сред чуждестранните гост-лектори, които изнесоха лекции в Медицинския университет. Сред тях е и професор Ив Пуме – Декан на Медицински и Фармацевтичен факултет в Намюр, Белгия и Доктор хонорис кауза на МУ-Пловдив. Той, както и проф. Емануела Синьори, ръководител на Лаборатория по молекулярна патология и експериментална онкология в Университета Кампус Био-медико в Рим, Италия се срещнаха с журналисти.

Сред известните имена на гост-лектори са още откривателят на вируса на СПИН проф. Жан Клод Шерман, д-р Крис Иванов от САЩ, който ще говори за сравнението между обучението на българските и американските студенти по дентална медицина, проф. Андрю Майлс и други.

Tags: , ,

Comments are closed.