На вниманието на премиера на Русия г-н Дмитрий Медведев: Съдействие при разпространението на учебното помагало за здравна и сексуална култура “Здравна азбука”

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР НА РУСИЯ,

Веотдавна прочетох, че сте изразили безпокойство във връзка с лошото здравословно състояние на руския народ, към който изпитвам чувство на благодарност, задето ни е избавил от 5-вековното турско робство и е дал на света гиганти на мисълта като Ломоносов, Пушкин, Лермонтов, Гогол, Толстой, Достоевски.

Автор съм на над 40 книги, една от които е монографията “Здравна азбука” – единственото учебно помагало за здравна и сексуална култура, сертифицирано от Министерството на образованието и науката. В него на достъпен език разглеждам всички социално-значими, инфекциозни и полово преносими болести, начините за причиняването им и предпазването от тях, както и всички вредности – тютюнопушене, алкохол, наркотици, затлъстяване и тяхното пагубно въздействие върху качеството и продължителността на живота.

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР НА РУСИЯ,

 

Готов съм да предоставя това учебно помагало на Министерството на образованието на Русия, за неговото разпространение сред учениците и техните родители и учители за извършване на здравна просвета, с цел повишаване на здравната им култура и придобиване на здравословни навици, тъй като те са неделима част от профилактиката, която струва най-евтино, а се възвръща с най-голяма ефективност. Разбира се, при одобрение на идеята ми, ще се извършат съответните редакции, приспособени към статистическите данни на Вашата страна.

Правя това от любов към великия братски руски народ, който в момента е подложен на незаслужени изпитания и излишно напрежение от недалновидни западни политици.

Надявам се на Вашата съпричастност към тази благородна цел и съдействие за осъществяването й, което несъмнено би направило добро впечатление на хората.

Comments are closed.