С молебен за здраве МУ-Пловдив отбеляза Световния ден на имунологията

За четвърта поредна година Медицински университет-Пловдив отбеляза Световния ден на имунологията и  Европейската имунизационна седмица.

„На този ден си припомняме за онези велики имунологични открития, които са променили медицината към по-добро. За ваксинациите, без които е невъзможно да си представим снижаването на заболеваемостта от туберколоза, детски паралич, дифтерия, коклюш. Липсата на вариола в днешни дни.”, заяви ръководителят на Катедрата „Микробиология и имунология” в МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева.

Доказано е, че благодарение на ваксините, ние се освободихме от много инфекции. Благодарение на задължителната ваксинация, ние правим имунното здраве на нацията по-силно..

Пред параклиса на МУ-Пловдив в 1-ва база на бул. Васил Априлов се отслужи молебен за здраве за присъстващите лекари, медицински специалисти и пациенти.

На молебена присъстваха още ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев и заместник-ректорите проф. д-р Виктория Сарафян и проф. д-р Стефан Сивков.

Tags: , , ,

Comments are closed.