Хора и ръченици за нашите ученици…

Зам.-министърът на образованието излезе с шокиращо съобщение: че нашите деца, още от първи клас, ще изучават народни хора. За няколко години трябвало да научат 26…

Прекрасно!

В същото време най-българската книга, българската Библия “Записки по българските въстания” на Захарий Стоянов – най-после! – излезе от учебниците. По този въпрос тревога тръбеше неистовият родолюбец Николай Хайтов още преди 20 години: че МОН се гласи да изхвърли тази светиня. Е, най-после наши сънародници успяха… Не успяха да вмъкнат термина “съжителство”, що се отнася до кървавото турско робство, но посегнаха на Библията ни. Утре, бъдете сигурни, ще успеят тихомълком да изхвърлят и “Под игото” (ще го заменят с “Хари Потър” или други безполови съчинения), и “Епопея на незабравимите”, и всичко, що се отнася до усилията ни да се освободим от ярема.

А на честването на славната 140-годишнина от Априлското въстание, смешкото, който, кой знае защо, се титулова “президент”, не спомена нито дума кой и срещу какво го е подготвил, кои са го вдигнали, кои “жестоко са го потушили” (този термин се измъкна от устата му, може би неволно), имало ли е кланета и обезчестявания, какво е последвало. Този “държавник”, изтичането на чийто позорен мандат с мъка ще дочакаме след още 5-6 месеца, явно не иска и да чуе или проговори за Левски, за Ботев, Бенковски, апостолите, турския аскер и башибозук, Руско-турската Освободителна война.

Отврат вее отвсякъде…

Боже, защо не пазиш България?! .

Tags: ,

Comments are closed.