Д-р Тотко Найденов: Силно съм обезпокоен за бъдещето на майка България, Меркел е предателката на Германия и Европа

Разговаряме с д-р Тотко Найденов, гл. редактор на в. “Български лекар” и автор на над 40 книги, сред които бестселърите “222 любовни лекарски истории” и “Болестите и сексът на държавниците”. Поводът е излизането от печат на най-новата – “Моя поклон приеми”. – Защо я написахте?

– Защото бях силно възмутен от позорното решение на МОН да премахне от учебниците на децата ни такива емблематични творби като народния епос “Даваш ли, даваш, Балканджи Йово”, патриотичните стихотворения на Вазов и Ботев, песните на Добри Чинтулов, а също и от потресаещото предложение да се замени терминът “турско робство” с “присъствие” или дори, още по-лошото – със “съжителстване”. То и сърните съжителстват с вълците в гората, но последиците от това са ясни… Яростната политика на отродяване и дебългаризация, провеждана от нашите “държавници” е потресаеща, напомня ми на принуждаването на българите в Пиринския край да се пишат македонци, по нареждане на Георги Димитров. Заведох в канцеларията на МС писмо до Бойко Борисов с искане да отстрани Тодор Танев и… само след 2 дни това стана! (Само че същият този “баш-министър” сега му е… съветник: какви ли съвети може да му дава?!).

– За колко време написахте книгата?

– За 4 дни. Тя е по-скоро брошура. В нея цитирам най-впечатляващите строфи от Тефтерчето и писмата на Левски с безсмъртните му изрази, които знае цял народ. Питам: а нашите държавници водят ли си подобно Тефтерче, да записват до грош харчовете на народната пара? И на какво основание държат в кабинетите си портрета му – не ги ли изгарят честните му очи, които всеки ден ни питат: “Българийо????”? Благодаря на моите приятели – ръководителите на БЧК Христо Григоров и проф. Красимир Гигов, които спонсорираха тази книжка. Нека да спомена още, че в нея съм събрал и най-огнените стихове на Ботев и Вазов, както и трите велики песни на Добри Чинтулов, също и “Даваш ли, даваш, Балканджи Йово”, “Яничари ходят, мамо” (песен, която винаги ме разплаква – но вече не я пускат по радиата), също и някои високопатриотични стихотворения-песни като “Високи сини планини” и “Моя страна, моя България”, която е вторият ни, макар и неофициален химн.

– Как ще коментирате наплива по границите ни?

– Напира и скоро ще ни залее огромно мигрантско цунами, с което няма как да се справим, ако не организираме народно опълчение. Напълно споделям възгледите на проф. Михаил Константинов, който призовава то да бъде легализирано и контролирано от държавата. Иначе се разпадаме, загиваме! Малко ли ни е демографската катастрофа, за която бия тревога от 30 години насам, но никой не й обръща внимание? Та ние само биологически намаляваме годишно с 50 000 души! Пред очите ни нагли ислямисти създават нова партия – искам да видя кои конкретно съдии ще я узаконят. Докъдето се говорел турски език, дотам била родината им… Безочливият Местан (а също и агент Алберт-Коритаров) опонират, че подобни изказвания имали и вицепрезидентката, и наш министър – да, но те са ги изрекли в България; я да отидат да ги изрекат в Турция, да видим какъв вой ще се надигне в Анкара.

– Никаква надежда ли нямате?

– Каква надежда – след като бездарните европейски “началници” заголват и подлагат шията на безпомощна Европа под ислямския ятаган? Меркел е потресаеща предателка на Германия и Европа; нейното великодушно самоубийствено “Идвайте, ще ви приемем всичките, без таван!” послание към гладните, необразовани, мързеливи и в голямата си част фанатизирани чужденци от Третия свят, които с готовност нахлуха да ги храним, че и да посягат на жените и дъщерите ни, няма равно на себе си в световната история по своята подмолност. Пред очите ни Европа се самоубива за втори път.

– Кога е бил първият път?

– Първата световна война и Версайският договор, който унизи Германия и закономерно роди Хитлер. Не мога да разбера как не се намери нито един германски депутат, който да поиска оставката на своята най-голяма национал-предателка. Изглежда, още ги тресе комплексът от концлагерите.

– Как въпросната Ви брошура може да намери път към училищата?

– Няма как. Изпратих я на министърката и зам.-министъра на образованието с подобно предложение – даже не ми благодариха за подаръка; сигурно са я захвърлили в кошчетата си. Нашето МОН е гнездо на чиновници, които не се интересуват от българщината; вероятно тя дори ги отвращава. Колко пъти, напр. им предлагах да качат на сайта си – при това, без да искам и стотинка! – моята монография “Здравна азбука” за здравна и сексуална култура, която е сертифицирана от тях още през 2009 г.; колко пъти им предлагах да се въведе задължително обучение по тази дисциплина; но явно чиновниците не се вълнуват от факта, че децата ни масово пушат, пият, дрогират се, затлъстяват. Ние затова сме най-боледуващата и с най-ниска продължителност на живота нация в ЕС. Но нашите висши чиновници се интересуват само от личните си облаги. В подобно учебно помагало и подобна книжка на патриотична тема няма комисиони, няма келепир. Вече напълно се отчаях от безразличието на нашите “държавници” относно здравето и бъдещето на собствената им нация и държава.
www.bliz.bg

Tags: , , , , ,

Comments are closed.