Боже, каква просветна министърка сме имали!!

Преди 2 години неадекватният Тодор Танев, член на протурската партия на Корман Исмаилов, бе заслужено изметен като министър на образованието и науката (заради националпредателската му политика – да обявява турското робство за… съжителстване, да твърди, че трябвало да сме горди, задето сме били част от Османската империя и да укорява народа ни, че не е взел правилната страна при Руско-турската Освободителна война!).

Помните ли как този нещастен човечец с присторена радост обяви името на приемничката си, биейки училищен звънец, като байчо (впрочем, много му отиваше), скандирайки: “Мег-ле-на Ку-не-ва-а-а-а!”, обявявайки я за най-стойностната българска министърка. Тази натрапница, с мазната косица, навремето извършила огромното национално предателство да закрие 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ – Козлодуй, в качеството ѝ на еврокомисар, набързо изхвърли от христоматиите на децата ни вазовата “Епопея на забравените”, ботевите “Хаджи Димитър” и “Обесването на Левски”, “Арменци” на Яворов, “Вяра” на Вапцаров.

Скорошно предаване на “Господари на ефира” разкри нивото на интелекта на бившата ни просветна министърка. Тя бърка Кубрат с Крум, Соломон със Сократ, Александър Малинов с Петко Каравелов. Така навремето царската културна министърка Нина Чилева бъркаше Панчо Владигеров с Златю Бояджиев.

Да ти е драго да закриеш България…

Tags: 

Comments are closed.