Циничната каса-монополист

Касата-монополист измисли ново оправдание да не плаща и без това силно орязаните средства за труда на лекарите в болниците. Тези от тях, видите ли, които имали “публични задължения” (към НАП, митници и пр.) са отрязани като наказание, а, сигурно – и за назидание. Така било по някакъв държавен правилник.

Това съобщи зам.-управителят на НЗОК д-р Димитър Петров. За пореден път управителят Глинка Комитов (обърнете внимание на юнашката фамилия…) се скрива зад гърба на заместниците си. Защо тогава получава заплата на баш-главатар?

От ясно по-ясно е, че всъщност българската медицина отдавна трябва да се нарича Бакалия. Именно Бакалия, не дори МОЛ или ЦУМ, или поне Бутик. Защото в нея е като в квартална бакалница – ниски цени, лошо качество и безпорядък.

Горките лекари. Направиха ги ратаи. Вместо да се грижат как да увеличават квалификацията си, си блъскат главите как да надхитрят чорбаджията.

Обнадеждаващото е, че в Програмата на ГЕРБ е залегнало обещанието да се обмисля демонополизацията на НЗОК. Който е чел в. “Български лекар” през 1998 г. (преди цели 19 години!!), лесно ще открие как сме предупреждавали баш-реформаторите да не правят това. Вместо отговор “отлюспиха” безплатния си печатен орган. Има човек – има проблем… Прав е бил чичко Сталин: няма вестник, няма проблем.

Да, ама не.

Tags: , , ,

Comments are closed.