XV Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари отново с участие на Фондация Хасуми

Традиционният за Медицински университет – Плевен форум (MDSC) се проведев Телекомуникационния ендоскопски център (ТЕЛЕЦ) на висшето училище под мотото “Science: Uploading…” За поредна година акцентът по време на конференцията беше върху иновациите в медицината.

Началото беше дадено с превърналото се вече в традиция „Трето есенно училище по иновации в медицината“, което тази година ще се фокусира върху персонализирания подход в лечението на онкологични заболявания. Темата за иновациите в лечението на онкологичните заболявания бе разгледана от  д-р Кеничиро Хасуми, основател на Международна изследователска фондация Хасуми-България, от Токио, Япония и проф. д-р Дийн Ман от Университета в Мериленд, Балтимор, САЩ. Фондацията ни има самостоятелна пленарна сесия, посветена на имунотерапията на рака.

От 2015 година насам за 3-ти пореден път фондация „Хасуми“ съорганизатор на тази проява.

За пореден път в работата на форума участваха академик Богдан Петрунов, ръководител на Медицинската секция на БАН, председател на Научно-консултативния съвет на Фондация Хасуми, проф. Иван Черноземски, Председател на Настоятелството на Фондацията и акад. Благовест Сендов, бивш посланик в Япония, оказал много активно съдействие при създаването Фондация Хасуми.

Tags: , , , ,

Comments are closed.