Обръщение

В подкрепа на набедените лекари от УМБАЛ “Александровска”, по повод публикувана статия в електронни медии със заглавие „Хронология на едно престъпление…”, от 24.09.2017 г.

Ръководството на „Български лекарски съюз” – Дружество „Александровска” изразява своята морална и колегиална подкрепа към своите колеги, проявили нагледно професионалните си умения, компетенции и хуманност в цитираният ден в публикацията, касаеща спешния прием на пациента Спас Добрев, за съжаление завършил летално в Клиника по реанимация и интензивно лечение. Цитираните колеги и медицинските сестри са с доказан във времето професионализъм, нееднократно побеждавайки смъртта и връщайки живот, колеги с висок морал и етичност!

Ръководството на БЛС-Александровска за пореден път изразява и своята загриженост и безпокойство от формирането на медийни новини на гърба на лекарски професионализъм, демонстриран въпреки инсуфициентната ни здравна система и  безбройните пречки за професионалното отношение на лекарите към нашите пациенти, от продължаващото противопоставяне между лекар и пациент.

И не на последно място, УМБАЛ „Александровска” в повечето случаи е последната възможност за помощ на трудни за диагностика и лечение пациенти от цялата страна. И тази възможност е благодарение на професионализма на медицинските екипи – лекари и сестри, работещи в нея!

Допълнение: Проверката на МЗ доказа пълната липса на вина у колегите от УМБАЛ „Александровска“! Остава въпроса: докога медиите в България ще оплюват съсловието ни?

Tags: ,

Comments are closed.