Клиничната хомеопатия у нас – с доказана здравна полза

Създателят на българската клинична хомеопатия е д-р Драгомир Грудев. Той не само регистрира у нас медикаментите на френската хомеопатична фирма Боарон, но създава и Българската медицинска хомеопатична организация (председател д-р Петко Загорчев), която досега е обучила в 2-годишни курсове над две хиляди български лекари и стоматолози в предписването и употребата, както и стотици фармацевти – в отпускането им. Дело на д-р Грудев е и Европейската школа по клинична хомеопатия (управител д-р Райна Томова).

Един от най-активните детски хомеопати у нас е д-р Слави Филчев, началник на Отделението по педиатрия в Пета МБАЛ – София.

Разрешението за пускане на пазара в ЕС на хомеопатичен лекарствен продукт се регулира от Директива 2001/83/ЕО. В ЕС, подобно на всички фармацевтични продукти, разрешените хомеопатични лекарства отговарят на най-високите стандарти за производство и контрол на качеството.

Всички продукти на Боарон се предписват от лекари!

Нещо повече – благодарение пак на колегата Грудев клиничната хомеопатия се преподава във всички Медицински университети в страната, а проф. Людмил Пейчев, декан на Фармацевтичния Факултет на МУ – Пловдив въведе задължителното ѝ обучение.

За съжаление, у нас се ширят самозванци без медицинско образование, които препоръчват всякакви други хомеопатични продукти, “произведени” дори от… тях самите.

Крайно време е РЗИ по места да се заемат със затваряне на шарлатанските кабинети!

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.