Два форума за наука приключиха успешно в МУ-Пловдив

Медицински университет – Пловдив проведе едновременно два от най-престижните си форуми – „Дни на медицинската наука” и конкурсът „Наука и младост”. Така заедно докторанти, специализанти, студенти и млади учени до 45-годишна възраст представиха  своите научни разработки и нови открития.

Дните на медицинската наука откри ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев. Той приветства участниците, като им пожела креативност, критичност и успех, както и трайно да запазят чувството си на принадлежност към Университета.

„Осигурили сме прекрасни условия за развитие на науката. За да успее ученият, той трябва да работи много, да притежава интелект и да умее да презентира. „Дни на медицинската наука” и „Наука и младост” ви помагат за развитието на тези умения.“, заяви проф.  Костянев.

Заместник-ректорът по „Научна дейност” проф. д-р Виктория Сарафян допълни, че за да бъдеш успешен учен, са необходими още прецизност и почтеност.

Двата научни форума тази година се проведоха в рамките на проект „Докторант – 2”, посветен на усъвършенстване на докторантското обучение и популяризиране на науката и научните изследвания на младите учени.

Двете събития са част от проекта Докторант  2, който е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

За последните 5 години са финансирани 113 проекти на обща стойност приблизително 1 250 000 лв. До момента има 41 действащи проекта, от тях 25 вътреуниверситетски на обща стойност 267 347 лв. и 16 докторантски на обща стойност 134 950 лв.

Tags: ,

Comments are closed.