А заплатата?!

На вниманието на УС на СЛК
Копие: УС на БЛС

“Една трета от общо 12 442 софийски лекари са с пропуснати вноски, обясни д-р Методи Маджаров. Имало и не плащали от 6 години. От БЛС уточниха, че нередовните платци ще трябва да направят вноски само за тази година, защото в Устава не пише, че трябва да плащат със задна дата.”
      
    в. “Стандарт”/18 октомври 2009 г.

Коментар.

А колко е заплатата на председателя на СЛК, която той си начислява от същия този задължителен членски внос, откога я взема и кой му я е гласувал – Общо събрание (върховният орган на всяка РЛК) или УС (отговорен за имуществото)? И още: какво полезно е свършил срещу тази заплата за столичните лекари? И кой друг от председателите на РЛК получава заплата от свещения членски внос?

И също: защо изисква от колегите, пропуснали членския си внос няколко години, да изплащат всичко, след като те не са длъжни по Устав? И купил ли е офис за СЛК – за 350 000 лева?!? – след като по ЗСОЛЛДМ общините са длъжни да предоставят безплатни офиси за Регионалните колегии? Кои от УС на СЛК са приели това безотговорно решение – без санкцията на Общо или поне делегатско събрание; защото сумата наистина е огромна; а това е техният членски внос!!

Председателят на Контролната комисия при СЛК д-р Делфина Нуниес знае ли това и какви мерки е предприела? 

Преди 3 години ние декларирахме, че спираме да си плащаме членския внос в СЛК, докато не научим от независим финансов одит за какво се изразходва той. В резултат загубихме правото си на делегат на Съборите (затова и вече не ги посещаваме).

Така че – задълженията са взаимни, г-н столичен председателю.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.