До УС, КК и РК на БЛС: Създаване на международен отдел на БЛС

Уважаеми колеги,

Нa 22.06.2018г. по време на УС на БЛС, е предложено създаването на международен отдел на БЛС. Членовете на УС на БЛС, са гласували за това предложение и международният отдел на БЛС е факт. БЛС има международна дейност и е член на международни организации и такъв отдел е повече от логичен. Аз и д-р Сопотенски следваше да присъстваме на този УС на БЛС и присъствахме, но закъсняхме защото началото му бе променено само ден по-рано, от 14 на 13 часа.

В този промеждутък от време обаче, от началото на УС до нашето идване, незнайно защо и как след създаването на международния отдел на БЛС, се е взело решение координатор на тази структура да бъде Югоизточният Медицински Форум и респективно д-р Андрей Кехайов.

Считам, че международният отдел на БЛС не може да се координира от лекар , който е оповестен като сътрудник на репресивния апарат на комунистическият режим от комисията по досиетата, нито от организация като някакъв Югоизточен медицински форум регистриран по ЗЮЛНЦ и представляван от същото лице.

Считам, че изборът на координатор на международния отдел на БЛС е важен и представлява лицето на БЛС пред Европа и света. Изборът според мен е направен прибързано, координаторът не разполага с необходимия капацитет за международна дейност на БЛС, не е ясна езиковата му подготовка, но най – важното е, че е бил сътрудник на Държавна сигурност! Това компрометира всичко, формално влиза в колизия с устава на БЛС и ще доведе до дискредитация на БЛС пред партньорите ни в Европа и Света.

 

Настоявам да се преразгледа това решение и сезирам за уставосъобразност КК на БЛС за избора на това лице за координатор на Международната дейност на БЛС.

 

27.06.2018 Д-р Георги Тодоров

Tags: 

Comments are closed.