Прочетено

“Медицинските сестри някак-си се оправят, работят на няколко места, но трудът им изисква съсредоточаване и жизнена енергия. У нас липсва механизъм за привличането на лекари към финансово неатрактивните специалности, както и към професията “медицинска сестра”. Понеже някой гений някога е измислил болниците да са търговски дружества, както “Плод и зеленчук” и няма начин държавата, всички ние, да извадим пари да съживим болниците да си разплатят дълговете. Дори да се намерят средства, същите хора отново ще се впият в ЛЗ и новата инвестиция ще отиде напразно.

Здравната система е направена да бъде структурирана около няколко центъра, които не са нито лекарски, нито пациентски. Начело на тези 1-2-3 центъра са бизнес-насочени хора, една шайка, която източва кръвта на здравната система. И когато се правят опити за контрол, започва въздействие върху този, който се опитва да го осъществи. Ако успеем да затворим крановете, през които изтичат парите на здравната система, ще сме добре. Това са, освен фарминдустрията, още и вносителите на медицински изделия, и структури, управляващи системата подмолно. Ситуацията е много сложна и трудна, а над кърлежовото ядро, което пие кръвта на здравната система, има много мощни протекции. Много ще е трудно на който и да е да се изправи срещу това ядро.”

 

Д-р Мирослав Ненчев, бивш министър

 

Обсъждане. Картините, лаконично обрисувани тук, са точни и изглеждат безнадеждни… По темите сме писали неведнъж. И – какво от това?

 

Ххх

 

“Този здравен модел не работи в България и трябва да бъде променен. Проблемът не може да бъде заметен под килима.”

 

Проф. Георги Михайлов, депутат

 

“Руснаците преувеличават своята роля в победата (над фашистка Германия, бел. Т. Н.). Ключовият удар (над нея, Т. Н.) е нанесла Европа, въстанала срещу нацизма и, разбира се, нашите американски партньори. Без това не би имало победа. Победи Европа, победи “ленд-лиз”, победиха в това число и народите от републиките на СССР, които също (“също”?!?, Т. Н.) са участвали във войната.”

 

Макрон, Президент на Франция

 

Обсъждане. Какво има тук да се обсъжда? Освен, може би, да се припомни на мосьо Макрон как Франция бе победена от Хитлер и престарелият ѝ президент ген. Петен му сътрудничеше усърдно… И ако не беше Червената армия, днес мосьо Макрон щеше да говори на немски.

 

ххх

 

“Във връзка с писмо на МОН 9105/19. 01. 2018 г. Ви уведомявам, че имате възможност да участвате в юбилейно издание на конкурса за звание “Училище без насилие и стереотипи, определени от пола”, изпълнявано от Фондация “Джендър образование, изследване и технологии.”

12. 01. 2018 г.

Ваня Кастрева, началник на Столичния Инспекторат по образование.

 

(Услужливо са приложени координатите на д-р Мая Митренчева в случай, че училищата желаят да участват… Самата г-жа Кастрева в частен разговор категорично отрече за това писмо. От Интернет научихме, че е била на 5-дневен курс в Лондон, изпратена там от Фондация “Америка за България”… Нека по-паметливите си спомнят по времето на чие зам.-министерстване в МОН от учебниците на децата ни бяха махнати свещената “История славяноболгарская”, “Родна реч” на Ран Босилек, “Хубава си, моя горо” на Любен Каравелов…

Апропо, създадено е и първото ЛГТБИ-общество в… Софийския Университет “Св. Климент Охридски”, като ректорът Герджиков им е отпуснал и безплатен кабинет… Дали е поискал разрешение от Академичния съвет? Или тук роля имат част от отпуснатите от ЕК 5,850 млрд (словом: пет милиарда и осемстотин и петдесет милиона) евро за финансово обезпечаване на джендър-идеологията…

Само ще добавим отдавна известната истина, че в Англия се признават… 25 пола; повече са обаче в скандинавските страни – над 30 (и продължават да се роят…); за 1 година в Англия е сменен полът на повече от 2000 момченца. Свещеното понятие “бременна жена” е заменено с безличното “бременен човек” (сигурно с някаква недеждица…). Какво ли още има да виждаме?!

Напомняме, че и там са почнали с невинни гей-паради и гей-кабинети…

Накъде отиваш, Българийо?!?

 

ххх

 

Чл. 46. Брак може да се сключи само между мъж и жена, като правно значение има само бракът, сключен пред длъжностно лице по гражданско състояние.”

 

Конституция на Република България

Ххх

 

“Ние сме 3 пъти по-малко от необходимото, с 3 пъти по-малки заплати от европейските колежки (имам предвид нашата месечна спрямо тяхната седмична…). 30 години се наслушахме само на лъжи! А ние сме най-много изложени на заразяване от пациентите, ние сме най-близо до техните кожи и екскрети, с най-много стрес, защото постоянно слушаме болките и стенанията им.”

 

М. с. Ст. Димитрова

(на митинга пред МС)

 

 

Ххх

 

“Ние, българите, трябва да бъдем горди, че сме били част от Османската империя. Не трябва да приемаме за буквализъм това, което до днес се нарича робство. Българската история има нужда от спешна ревизия, а това, че по време на титаничната 1878 г. сме застанали зад Русия, е решение, в което не съм сигурен, че е най-правилното.”

Тодор Танев, министър на образованието (пред БАН по време на представянето на книгата на Ахмет Давутоглу “”Стратегическа дълбочина”, в която авторът не крие бляновете на турските държавници за възстановяване на Османската империя.)

Обсъждане. Нека сами си направите изводите, братя българи…

Tags: ,

Comments are closed.