След конкурс са избрани директорите на четири РЗОК

От 17 октомври четирима директори на РЗОК ще започнат своите тригодишни мандати, след като на 16 октомври изтекоха договорите на старите във Варна, Разград, Русе и Търговище.

За директор на РЗОК в Разград е избрана д-р Камелия Якимова, която е ръководила институцията в периода 1999-2006 г., а в момента е ръководител на направление „Медицински дейности” в МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Разград. Д-р Якимова е завършила медицина и стопанско управление. Има специализация по здравен мениджмънт.

РЗОК в Търговище ще бъде ръководена от д-р Йошенка Ненчева, която до момента е била началник на акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ във Велики Преслав. Д-р Ненчева е работила и като директор на дирекция и началник отдел в РИОКОЗ-Търговище. Била е началник отдел „Контрол” в РЗОК-Търговище. Завършила е
Медицинския университет във Варна и е магистър по здравен мениджмънт.

В РЗОК-Варна и РЗОК-Русе са преизбрани досегашните директори д-р Марио Щилянов и д-р Орлин Геров.

Изборът на директори на РЗОК е направен съгласно разпоредбите на  Закона за здравното осигуряване и на Кодекса на труда, както и на правилата за избор на директор на РЗОК. Длъжността може да бъде заемана единствено с конкурс, след който с избрания кандидат се подписва договор за срок от три години.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.