174 здравни професионалисти от 8 специалности се дипломираха в Медицински колеж – Варна

Сто седемдесет и четири здравни професионалисти от Медицински колеж – Варна се дипломираха на тържествена церемония във Фестивален и конгресен център. Сред абсолвентите има и 1 пълен отличник – Славка Вълчева от специалност „Инспектор обществено здраве“. Към медицинското съсловие в България се присъединиха още дипломанти от специалностите: Медицински козметик, Медицински оптик, Зъботехник, Помощник-фармацевт, Рехабилитатор, Медицински лаборант и Рентгенов лаборант.

Ректорът на МУ – Варна проф. д-р Красимир Иванов се обърна към завършващите с думите: „Обичайте професията, на която сте се посветили. Никога не се отказвайте да вървите по избрания път! Никога не се предавайте, защото вие разполагате с всички необходими знания, за да покорите следващите висини и да бъдете успешни. Бъдете позитивни и инициативни! Създавайте тази реалност, в която искате да живеете.”

Отличничката получи почетен плакет и грамота „Отличник на Випуск 2018“ , както и парична награда от ректора на Медицинския университет проф. Красимир Иванов.

Tags: ,

Comments are closed.