Честит рожден ден, доц. Иван Хариев!

Ген.-лейт. доц. Иван Хариев, родом от Сливен, създател, строител и първи началник на ВМА, партизанин и фронтовак, преминал през кървави битки, безкористно помагал на стотици хора и колеги и никога не отстъпил от принципите си, каквото и да му е струвало това, навърши своите възхитителни 90 години!

В своите забележителни мемоари “Недовършен разговор” ген. Хариев разказва за своите стремежи към Истината и Правдата. Той единствен от чавдарци се осмели да ги изкрещи в очите на своя съпартизанин, независимо че това бе всесилният генерален секретар, както и на самозабравилия се негов роднина-властник акад. Ат. Малеев – и след това бе жестоко низвергнат и преследван, но нищо не можа да го пречупи. Ние, които достатъчно добре познаваме всички по-видни български лекари, можем да заявим най-убедено: него винаги го е водило човеколюбието. 

За много години, славни народни генерале! Бъди все така човечен, почтен и по ботевски огнен и непреклонен в битките за правдини и свободи! Ние, твоите верни приятели, те обичаме! Бъди здрав и продължи своя достоен Живот, за да ни радваш и вдъхновяваш още дълги, дълги години!

Tags: ,

Comments are closed.