Стига с тези измислени “пациентски организации”!

Научихме, че един от вождовете на многобройните “пациентски организации” свикал Кръгла маса, на която яростно нападнал съсловието. Човекът се титулова “д-р”, без да има и един ден лекарска практика. Не сме присъствали лично /пък и не бихме отишли/ на форума, но разбрахме, че се е жалил от лошото отношение на лекарите към пациентите.

Вярно е, има и подобни случаи, но те са повод за разговор помежду ни, без да се изнасят пред обществото и особено пред медиите, защото те с наслаждение ги разнищват и правят генерални обобщения, че всички лекари са кофти материал. Някои от тези криворазбрани кандидати за славата дори си позволиха публично да отричат имунизациите. И въпреки всичко ние присъстваме на кръжоците им, каним ги на делови срещи, че дори и на съсловния си празник.

Не можем да разберем защо БЛС флиртува с подобни лидерчета и организацийките им, в които обикновено членуват само те, жените и децата им /плюс евентуално любовниците им, независимо дали са от мъжки, женски или джендър пол/. За МЗ и НЗОК това общуване /не джендърското/ е обяснимо и разбираемо. Но откъде-накъде БЛС ще се съешава с тях? ОФ ли ще правим?

Призоваваме БЛС да запази достойнството си, а неговите членове да обръщат внимание само на пациентите си, не и на измислените им фюрери.

Tags: , ,

Comments are closed.