БЛС остро възразява срещу тиражирането на слухове

Български лекарски съюз, най-голямата съсловна организация, ангажирана със защита правата и интересите на лекарската гилдия, изразява своето възмущение от разпространяването на слухове, които уронват достойнството и престижа на лекарите! Недопустимо е в публичното пространство да бъдат тиражирани клевети, които индиректно внушават вина и настройват българското общество срещу най-хуманната професия – лекарската!

В публикация от 31.01.2019г., озаглавена: „Иван Ласкин жертва на лекарска грешка!?“ се прави анонимно внушение, че трябва да се предприемат мерки срещу лекарите и болницата, които не са успели да се погрижат добре за пациента и дори се прави предположение, че цитирам „може да са го уморили, докато е лежал под медицински надзор“. Подобни анонимни намеци са недопустими, унизителни и вулгарни. БЛС е против тиражирането на съмнения, които лишени от логика и доказателства заключават, че става дума за грешно лечение. Съсловната организация ще продължава да брани честта на медиците, които са се посветили да спасяват живот. Призоваваме институциите, които следят за честната и обективна журналистика, да вземат отношение по казуса.

Д-р Иван Маджаров

Председател на УС на БЛС

КОМЕНТАР Абсолютно подкрепям становището, но крайно време е БЛС да дава под съд клеветниците! Някои медии наистина прекалиха в оклеветяването на лекарите в търсене на евтините си жълти сензации.

д-р Тотко Найденов, гл. редактор на в. “Български лекар”

Tags: , , ,

Comments are closed.