Митрополит Йоан – дарител

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан дари днес инсулинова помпа от най-висок клас и консумативи за 3 месеца на 9 годишния Георги Андреев и паричната сума от 11 503, 40 лв. на Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна за изследване на диабетни антитела при поставяне на диагнозата диабет тип 1 (инсулинозависим).

„Това е наш дълг и няма място за похвали. По-скоро разбирам, че диабетът е състояние, което изисква повече грижи и особено ако засегне децата в ранна възраст това е голям проблем и носене на кръст от страна на родителите.“, каза Митрополит Йоан по време на връчване на дарението.

„Именно тези антитела потвърждават необходимостта от инсулиново лечение, което е много важно при диагноза на заболяването за засегнатите семейства. Диабетът засяга деца на всякаква възраст – от бебета до младежи. Всеки жест за подпомагане на тези семейства е от голямо морално значение. Благодарността е към всички, откликнали на призива на митрополита да дарят на неговия празник.“ Това заяви проф. д-р Виолета Йотова, началник на направление педиатрия в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна.

Общата стойност на дарението, което направи Митрополит Йоан, е 17 617,40лв., а средствата са събрани по време на 50 годишнината му, когато той е призовал гостите на личния си празник да дарят за каузата.

Tags: 

Comments are closed.