Кой уронва авторитета?

Директорът на смолянската РЗОК д-р Кузман Гелов е дал пресконференция, в която е изнесъл потресаещи факти: за изписване на лекарства за… починали болни, превоз на болен с линейка срещу… тарифа като такси, хоспитализиране на жена с “рискова бременност”, на която наскоро е бил извършен аборт и пр.

Веднага УС на РЛК – Смолян е дал директора на Етичната комисия заради “уронване авторитета на лечебното заведение. В условията на встъпване в длъжност на новото ръководство на МБАЛ – Смолян е необходима градивна, компетентна и професионална политика от всички институции…”

Както се вижда – XXI век изобщо не е дошъл за ръководството на смолянската съсловна организация. То си живее още в сталинските времена, когато за критика можеше не само да те уволнят, но и да те пратят в Белене. Конспиративност и задушаване на гласността – това е почеркът на всички тоталитарно мислещи хора. Какво като ръководството на болницата е ново?

Нали не то носи отговорност за изброените безобразия? Може ли да бъдат защитавани хора, които фалшифицират документи и източват Касата, т. е. парите на всички нас? Защо УС на смолянската РЛК, ръководен и манипулиран от несменяемата Апостолова, не се противопоставяше на безобразията, които вършеше маститият ни бивш председател – търговецът на мазут, крадецът на интелектуален продукт и отличник на пазарджишкия филиал на пловдивския ВМИ с диплома 3,90, който съсипваше и пресижа, и историята на БЛС? Вместо да се гнусят от него, те го подпираха и неистово се бореха за увековечаването му на този пост. 

Кой уронва авторитета на смолянските лекари – директорът на касата или председателят на регионалната им колегия? Отговорете си сами.

Чакаме мнението и на централното ръководство (вкл. Етичната комисия) на БЛС по този неприятен случай. Както и относно третия пореден (в разрез с централния устав на БЛС) ръководен мандат на другарката Апостолова.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.