Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов e почетен член на Немското хирургическо дружество

Ректорът на Медицински университет – Варна проф. д-р Красимир Иванов бе обявен за почетен член на Немското хирургическо дружество по време на откриващата церемония на 136-тия конгрес. Проф. Иванов получи високото признание заради постиженията си в колоректалната и миниинвазивната хирургия в национален и в международен мащаб, както и заради активната си научна дейност и изключителни заслуги в изграждането и развитието на медицинската школа във Варненския медицински университет и обучението на стотици немски студенти.

В Медицински университет – Варна се обучават над 1600 чуждестранни студенти от 48 държави по света. За последните 7 години броят на новоприетите чуждестранни студенти е нараснал повече от три пъти и половина. Немските студенти в МУ-Варна са най-многобройната чуждестранна общност, като представляват повече от половината от всички чуждестранни студенти. Британските граждани са следващите по численост. С всяка година интересът на чуждестранните студенти към Варненския медицински университет нараства като през изминалата кандидатстудентска кампания за едно място във висшето учебно заведение се борят трима кандидати.

Немското хирургическо дружество е основано през 1872 година и е едно от най-старите дружества на медицински специалисти в света. Целите на дружеството са да промотира „научните и практическите интереси на хирургията”. Днес дружеството обединява десет специалности от областта на хирургията.

Tags: ,

Comments are closed.