Над 2000 човека посетиха МУ-Варна в дните на отворени врати

За поредна година Медицинският университет – Варна посрещна кандидат-студенти, родители, учители и гости на традиционните Дни на отворените врати. Над 2000 посетители от Варна и цялата страна имаха възможност да се докоснат до необятния свят на медицинската наука. Посетителите се запознаха със специалностите и учебните програми във факултетите по медицина, дентална медицина, фармация, обществено здравеопазване и в Медицинския колеж, както и възможностите, които университетът предлага за спортен и културен живот.

Тазгодишният иновативен технологичен елемент в представянето на университета бе 3D Air LED display, който събуди интерес сред всички гости. Настоящи студенти от университета се превърнаха в гидове за посетителите и заедно с експертите от Учебен отдел отговаряха на въпроси. Кандидат-студентите имаха възможност да се потопят в атмосферата на академичния живот и споделиха, че за тях е било много полезно да разговарят със студенти, преподаватели и бивши възпитаници на университета.

Интерес предизвика и посещението на първата в страната университетска аптека във Факултета по фармация, където учениците наблюдаваха демонстрации по приготвяне на лекарства, извличане на лечебни вещества от медицински растения и метод за пречистване и визуализиране на ДНК. Във Факултета по дентална медицина се извършваха и профилактични прегледи.

На сериозен интерес от страна на посетителите се радваше и филиалът на МУ-Варна във Велико Търново.

Tags: 

Comments are closed.