СЛК – в пълна разруха, затъмнение и нелегалност

Случайно попаднахме в аулата на Центъра по хигиена, където трябваше да се състои някакво събрание (вероятно – делегатско, или на председателите) на Столичната лекарска колегия (СЛК). 10 минути преди започването му вътре се бяха разположили като 5 пари в кесия не повече от 12 души, чиито лица изразяваха униние и досада. Това е отношението на столичните лекари към съсловната им организация – пълна липса на доверие и привързаност.

Не случайно една трета от тях отказват да си плащат задължителния членски внос, въпреки решенията на последния Събор. Навремето д-р Маргарита Гизова обичаше да повтаря: “Не питайте какво ви е дал БЛС, а си отговорете вие какво сте му дали?” Е, стига с тази демагогия, продължаваща вече 20 години!! Поне за СЛК всичко е ясно: тя само взима и нищо не дава на софийските лекари, освен отвращението и погнусата им от нея.

Какви протести ще организира БЛС пред Парламента, при положение, че столичните колеги – някога най-дейните членове на БЛС – са се отдръпнали така категорично и масово от своята съсловна организация? Вместо да бъде неин флагман, СЛК крета на опашката, станала средство за лично обогатяване, обвита в пълно информационно затъмнение, конспиративност и нелегалност. 

Какво друго може да се очаква, след като от дълги години СЛК се е капсуловала и е потънала в мълчание относно изразходването на свещения членски внос? За какво да й се отчитат задължително членуващите в БЛС колеги, след като никой не знае заплатата на своя председател, както и колосалната, невероятната сума (наистина ли е 350 000 лв?!), която той е изхарчил за закупуването на недовършен апартамент за офис? А колко средства трябва да се изразходват за довършването и оборудването му?

За пореден път питаме: няма ли кой от членовете на УС или Контролната комисия на СЛК или от делегатите на Общото събрание да попита председателя си: Къде са ни парите от свещения членски внос??!! 

Чакаме официалния отговор на председателя на СЛК или на Контролната й комисия.

Tags: , , ,

Comments are closed.