226 абсолвенти на Медицински колеж към МУ-София поеха по пътя на професионалисти по здравни грижи

Тържествената церемония за дипломирането на 226-ма възпитаници на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София се проведе на 19 декември в Аула Максима на УАСГ.

Завършилите са от 8-те специалности – „Помощник-фармацевт“, „Рехабилитатор“, „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“, „Медицинска козметика“, „Инспектор по обществено здраве“, „Масажист с увредено зрение“ и „Зъботехник“. Те преминаха успешно целия курс на обучение и в този ден заслужено получиха своите дипломи за професионални бакалаври, за да продължат напред и да се реализират като специалисти по здравни грижи в това трудно, отговорно и хуманно поприще.

За да уважат положения труд на абсолвентите и на техните преподаватели през последните 3 години, на церемонията присъстваха проф. д-р Виктор Златков – ректор на Медицински университет – София, г-н Дончо Барбалов – заместник-кмет по направление „Столично общинско здравеопазване“, председателят на БАПЗГ г-жа Милка Василева и д-р Асен Меджидиев, председател на Столичната колегия на БЛС.

Проф. Захарина Савова (директор на Медицински колеж „Йорданка Филаретова) поздрави новозавършилите и отправи най-топли пожелания за тяхната бъдеща професионална реализация.

В академичното си слово пред абсолвентите ректорът на университета проф. Виктор Златков заяви: „Днес с гордост можем да отбележим прекрасното състояние на историческата сграда, наличието на съвременни учебни зали, лаборатории и кабинети, оборудвани с най-нова медицинска апаратура и техника. Възпитаниците на Колежа са отлично подготвени специалисти, които прилагат успешно получените знания в своята работа.

Пожелавам ви във вашата професионална реализация, да имате постоянен стремеж към усъвършенстване и ентусиазъм.  Следвайте принципите за хуманност, уважавайте колегите си и себе си. Бъдете смели, уверени и последователни във вашите цели.“

На края, той припомни на младите хора, че: „Salus aegroti, suprema lex – Благоденствието на пациента е най-висшия закон“.

Приветствия отправиха и останалите официални гости, като те пожелаха на абсолвентите да търсят професионална реализация в редиците на родното здравеопазване за да бъдат истински продължители на възрожденския дух на своя патрон  – г-жа Йорданка Филаретова.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.