Проф. д-р Ханс Беарбоом беше удостоен с Доктор Хонорис Кауза на МУ-София

По предложение на Ректора и след утвърждаване от Академичния съвет,  Медицински университет – София удостои с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ проф. д-р Ханс Беарбоом.

Проф. д-р Ханс Беарбоом е завеждащ клиниката по оториноларингология и пластична хирургия при Университетска болница „Шарите“- Берлин. Специализирал е в САЩ и Холандия има допълнителна специализация по Пластична хирургия и Алергология. Асоцииран професор по отоларингология в университета в Хумболт Берлин. Бил е председател на Северногерманското дружество по оториноларингология, а от 2011 г. е медицински директор на Park-Klinik Weißensee (aкадемична болница на Charite University Clinic).

Почетното звание му бе присъдено за неговите професионални и академични изяви в областта на оториноларингологията, учен с принос за обучението на англоговорящите студенти на МУ-София, както и за личното му участие в оперативното лечение на български граждани. Отличието бе връчено от ректора на университета проф. д-р Виктор Златков, председателя на Общото събрание на МУ-София проф. д-р Генчо Начев и декана на Медицински факултет чл.-кор. Проф. д-р Иван Гергов Митов.

Tags: , , ,

Comments are closed.