УМБАЛ „Св. Марина“-Варна отчита отлични резултати, увеличават заплатите

Отлични резултати е постигнала през 2019г. най-голямата болница в източна България – УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. 56 467 пациента са получили висококвалифицирана медицинска помощ през 12-те месеца в клиниките на болницата. Многобройни са спасените човешки животи. Болницата приключи 2019 година с положителен финансов резултат и без просрочени задължения към 31.12.2019.

Благодарение на инвестициите в модерна и високотехнологична апаратура, направени през последните години в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна, през 2019  голям брой български пациенти имаха възможността да бъдат диагностицирани и ефективно лекувани в България. Освен  целесъобразно и икономически обосновано лечение в страната, българските граждани получиха и възможност за достъп до съвременни, жизненоважни диагностични и лечебни методи и терапии, за които до скоро се налагаше да пътуват в чужбина и да заплащат от собствения си джоб.

Лекарите от УМБАЛ „Св. Марина“-Варна доказаха, че са сред най-авторитетните специалисти, като популяризираха България като страна, която успешно следва съвременните европейски и световни тенденции в медицинската теория и практика. От 1 януари 2020г. трудовите възнаграждения на всички служители в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна ще бъдат увеличени с 10%. Ръководството на болницата благодари за ежедневните усилия на всички лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари и административен персонал.

Tags: 

Comments are closed.