Masterclass със световно признатия гръден хирург проф. д-р Диего Ривас ще се проведе във Варна

Водещият гръден хирург от световна величина проф. д-р Диего Гонзалез Ривас, признат специалист в областта на ендоскопската гръдна хирургия, проведе Masterclass България в МУ-Варна и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна на 29 февруари и 1 март 2020г. Визитата на изтъкнатия лекар е част от посещение на 5 балкански държави, с цел теоритично и практично обучение на специализанти, студенти и специалисти по гръдна хирургия от България. Работният език на мероприятието е английски.

В УМБАЛ „Св. Марина“-Варна проф. д-р Диего Гонзалез Ривас извърши 2 унипортални видеоасистирани торакоскопски оперативни интервенции при пациенти с белодробен карцином. Операциите бяха транслирани с двустранна аудио-визуална връзка в зала „А“ в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна и са отворени за посещение от специалисти и специализанти по гръдна хирургия и за студенти по медицина.

 

 

Д-р Диего Гонзалез Ривас е пионер в унипорталните анатомични резекции на бял дроб (първи случай през юни 2010 г.), анатомични белодробни резекции при неинтубирани пациенти (първи случай през април 2014 г.) и Unisurgeon Uniportal VATS (първи случай през 2016 г.). Той също така е експерт в унипорталните, субксифоидни резекции и унипортални реконструктивни операции на бял дроб. През 2019 е извършил над 800 белодробни анатомични резекции в цял свят.  Той има повече от 100 доклада, описващи иновативната техника и нейните резултати в множество медицински списания и учебници по гръдна хирургия.

 

Организатор на визитата на проф. д-р Диего Гонзалез Ривас е компания, световен лидер в медицинските технологии.

Tags: 

Comments are closed.