Медицинските екипи в УМБАЛ “Св. Марина”-Варна

Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ “Св. Марина”-Варна провежда обучение на медицински екипи от останалите клиники в лечебното заведение, като мярка за осигуряване на безопасност по време на работа с пациенти с инфекция от COVID-19. Целта е да се запази персонала максимално защитен и здрав.

“Безспорно това е изключително важно, тъй като става въпрос за силно заразна инфекция и хората, които ще работят с положително доказани пациенти, в интензивни отделения, трябва да бъдат максимално защитени”, обяснява проф. д-р Вилиян Платиканов, ръководител Катедра по анестезиология, спешна и интензивна медицина, МУ-Варна.

Обучението се провежда ежедневно, тъй като използването на лични предпазни средства за максимална защита на целия организъм изисква познания и има ключови моменти и действия, които е необходимо предварително да бъдат ясни.

Обличането и събличането на защитния костюм е бавен процес, който задължително трябва да се изпълнява от двама души. В процеса на обучението, единият чете инструкциите и проверява дали те са изпълнени, а вторият съответно се облича. Още по–внимателен трябва да бъде процесът по събличането на контаминирания костюм и предпазни средства в реална ситуация, защото е важно да се предпази от контаминация кожата и дрехите на човека, който съблича.

Tags: 

Comments are closed.