Тодорка Костадинова е новият зам.-министър на здравеопазването

Доцент Тодорка Игнатова Костадинова, доктор по икономика, е новият заместник-министър на здравеопазването, съобщиха от правителствената информационна служба. Доц. Костадинова е назначена със заповед на премиера Бойко Борисов.

Тя е родена през 1960 г. в град Добрич. Магистър по икономика придобива в Икономическия университет във Варна. През 2001 г. завършва докторска степен по икономика и управление извън сферата на материалното производство в Университета по Национално и световно стопанство.

Тодорка Костадинова е член на академичния състав и преподавател по мениджмънт в университета „Джордж Вашингтон”, факултет по медицина и обществено здраве. Тя е и гост лектор в магистърската програма по здравен мениджмънт в Университета в Берн, Щвейцария (2006)  и в Медицинския университет във Виена (2009).

През периода април – юли 2004 доцент Костадинова е  консултант в Световната банка, чийто централен офис се намира във Вашингтон. Там тя изготвя анализ и оценка на степента на подготвеност на България за покриване на европейските стандарти в областта на здравеопазването и социалната политика с акцент върху хората с увреждания.

Tags: , ,

Comments are closed.