Честит 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Уважаеми колеги преподаватели,

учени и студенти,

уважаеми дейци на културата,

Приемете най-сърдечните ми поздравления по повод 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

24-ти май е празникът, който ни изпълва с вяра, оптимизъм и самочувствие, празникът, който отбелязваме под звуците на безсмъртния химн „Върви народе възродени…“ и отдаваме почит на делото на светите братя Кирил и Методий – създателите на славянската азбука. Този ден е гордост за всички българи, които с достойнство разпространяват българските букви по света.

Днешният ден е и личен празник за всеки от академичната общност на Медицински университет – Варна, защото истинското израстване започва с първата научена буква и с първата написана дума, продължава с първата прочетена книга, за да достигне апогея си с личното усъвършенстване в университета, професията и живота.

Трябва да знаем, че езикът е този, който ни сплотява и ни дава богатство, независимо къде се намираме по света. Силата на нашата писменост, наука и култура е в това, че обединява всички нас, за да станем по-успели с вярата в духовността и силата на знанието.

Уважаеми колеги, бъдете горди, запазете своята енергичност, позитивизъм и любов към българската наука и култура и продължавайте да предавате знанието на идните поколения!

Честит празник!

Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.

Ректор на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“-Варна

Tags: 

Comments are closed.