Честит 19-ти октомври – Ден на българския лекар!

Уважаеми колеги,

 

За мен е чест да Ви поздравя по случай Деня на българския лекар – 19 октомври. На този ден почитаме паметта на Свети Иван Рилски Чудотворец, български духовник, най-известният български светец и отшелник, покровител на българския народ. Както той е давал надежда на хиляди хора, така и вие, с най-хуманната и благородна професия, давате упование на пациентите си. Приемете дълбокото ми уважение и признание към високоотговорната мисия, благодарение на която ежедневно спасявате човешки животи.

Изразявам своята признателност към високия Ви професионализъм и всеотдаен труд. Продължавайте и занапред да използвате цялото си усърдие, компетентност и отговорност, за да помагате на българските пациенти. Бъдете все така всеотдайни в денонощния си труд и с достойнство защитавайте каузата на Вашия професионален избор.

Желая Ви здраве, дълголетие и сили, за да съхраните в трудното и отговорно ежедневие хуманността и оптимизма!

Нека Св. Иван Рилски Чудотворец Ви закриля и помага!

Честит празник!

19.10.2020 г.                                                                                 Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.                                                                                                 Ректор на Медицински университет

„Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна

Tags: ,

Comments are closed.