БЧК подновява работата на Националния чат за първа психологическа помощ

Българският Червен кръст отново стартира Националния онлайн  чат за психосоциална подкрепа, в отговор на нарастващата необходимост при усложняващата се епидемиологична обстановка в страната. На уебсайта на организацията www.redcross.bg специалисти по психосоциална подкрепа и експерти на БЧК всеки работен ден от 12:00 ч. до 14:00 ч. ще предоставят безплатна и конфиденциална помощ на хората, които се от подкрепа. От изпитват  затруднения при справянето с конфиденциалната настоящата обстановка, и които ще имат услуга се възползват и възможност да споделят своите притеснения и професионалисти           в безпокойство. Нуждаещите се от помощ могат сферата на да се свързват с консултантите, работещи на здравеопазването, чата, във всеки един момент, а екипът, МВР, образованието, предоставящ услугата, ще отговаря в рамките на членове на посочените часове.

Освен оказваната психологична и психосоциална подкрепа, професионалистите и експертите от БЧК ще предоставят и информация за наличните дейности на организацията, както и за актуалните противоепидемиологични мерки на правителството относно ограничаването на разпространението на коронавируса.

Националният онлайн чат за психосоциална подкрепа беше подкрепен като иновативен и успешен механизъм и по програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България“, изпълнявана от БЧК чрез глобалния апел на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и финансирана от USAID.

Tags: 

Comments are closed.