Генералният директор на БЧК начело на Съвета за ваксините

Генералният директор на Българския Червен кръст проф. д-р Красимир Гигов бе избран за председател на Националния ваксинационен щаб за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

Началникът на Националния оперативен щаб и началник на ВМА ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски изрази своето задоволство  от избора на проф. Гигов и подчерта, че той има голям опит в организацията на здравеопазването не само в България, но и в чужбина. „Той има необходимите познания, необходимия опит, необходимия размах на действие при такива мероприятия. Все още помнят в Алжир неговото име, където той е един от основните организатори на военномедицинската служба на съвременен Алжир. Проф. Гигов може да разчита на помощта на ВМА и всичките ѝ структури”, допълни още той.

Директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” проф. д-р Асен Балтов също приветства избора: „Нашата спешна болница е в много тясна колаборация с БЧК и ПСС. Винаги сме работили в добра симбиоза. Потвърждавам, че и ние имаме възможност за подпомагане на логистиката за съхранение на ваксините. Ще участваме активно и ще бъдем винаги в помощ, когато има нужда“, каза проф. Балтов.

Tags: , , , ,

Comments are closed.