МУ – Варна в управлението на Европейската асоциация по здравен мениджмънт

Проведе се 25-та Годишна конференция на Европейската асоциация по здравен мениджмънт (European Health Management Association – EHMA). Основна тема на тазгодишното издание на форума бе „Здравен мениджмънт: пренареждане на системи, контекст и участници” (Health Management: realigning systems, contexts and players). По програма домакин на събитието трябваше да е Училището по здравни политики и мениджмънт към Университета „Еразъм” в гр. Ротердам (Нидерландия), но поради усложнената обстановка, свързана с COVID-19, то премина изцяло онлайн.

Конференцията събра здравни мениджъри, академични преподаватели и изследователи от цяла Европа, които обмениха знания, добри практики и иновативни идеи в областта на медицината, здравните грижи,  качеството на живот, управлението на здравните системи и на здравните организации. Основни акценти в работните сесии и дискусиите бяха дигиталната трансформация, системно и организационно управление, интеграция, персонализация, устойчивост, здравеопазване, основано на стойности, здравен мениджмънт и COVID-19.

Бяха обявени победителите на наградата UNIVANTS of Healthcare Excellence, както и победителите в Центъра за медицински мениджмънт Karolinska (EHMA Research Award) и други награди.

Записите от сесиите вече са достъпни на платформата на конференцията.

Представител на Медицински университет – Варна в Годишната конференция на EHMA бе проф. Тодорка Костадинова – директор дирекция „Международно сътрудничество, акредитация и качество”.  През септември 2020 г. по време на Общото събрание на EHMA, проф. Костадинова бе избрана за вицепрезидент в Борда на директорите на асоциацията.

Конференцията не е последното събитие за тази година. Следващият уебинар от поредицата от уебинари на EHMA COVID-19, „Преодоляване на фрагментацията, която прави възрастните хора с по-висок риск от инфекция”, ще се проведе на 10 декември 2020 г. в 12:00 ч. CET.

Tags: ,

Comments are closed.