До съюза на Българските писатели: Предизборен натиск

Най-после е определена датата на парламентарните избори, които ще определят измъкването или още по-дълбокото пропадане на държавата и народа ни в блатото, осигурено ни от 11-годишното авторитарно властване на безпросветните крадливи калинки и на техния тартор-илитерат, който се гордее, че през живота си е прочел само една книга – “Винету” на Карл Май, любимия автор на Хитлер.

Нямам намерение да правя политическа агитация в полза на която и да е партийна групировка; не съм активист на нито една от тях, защото в последно време така и не мога да намеря там черква, където да се прекръстя. Само ще припомня на колегите-писатели, че нашият съюз от над 20 години прави упорити, но безуспешни опити да прокара Закон за защита на българския език. Вярно, преди време един доцент с брадичка-катинарче от т. нар. “Обединени патриоти” се изцепи, че е внесъл в деловодството на НС проект, но той така и не бе придвижен до Комисията по култура, камо ли – до пленарна зала. Когато го попитах за развитието му, унило отговори: “ГЕРБ не искат…” Възразих му: “Но нали сте, Божем, коалиция?” Е, да, ама те били водачите /на немски – фюрерите…/. Щом ви харесва да следвате фюрерите си и те да ви водят /за носа/, ваша воля.

Неколкократно през този мандат сме протестирали с писма до Президента, Премиера, Омбудсмана относно националпредателската дебългаризираща и джендърска политика на МОН. Всички знаем, че то недолюбва родолюбивите песни на Чинтулов, Ботев, Вазов; записките на Захарий Стоянов, дори “Родна реч” и “Родна стряха”на кроткия Ран Босилек, защото там има недопустими изрази като “мама” и “татко”; виж, ако беше “Родител-1” и “Родител-2” си е друга работа, евроатлантическа ценност. Чуват се гласове да изхвърлят и “Аз съм българче”; да не се прожектират “Време разделно” и “Капитан Петко Войвода”. И ще го направят, особено след фалшифицираната смяна на караула в Белия дом, където на власт – виждаме го всички! – дойдоха хора с джендърско-педифолска нагласа.

Искам да настояваме да учат децата на здравно-духовна култура /написах и специално, съвсем кратичко учебно помагало по темата/, да влизат в училище с възрожденска песен на уста; при вдигнато национално знаме /както се прави в Турция, САЩ, Австралия/. Напразни усилия. На второкласниците в Перник възложиха да нарисуват… полови органи; в 3-4-ти клас ще ги учат да онанират; на IX клас дали за домашна работа да напишат съчинение на тема “Толерантни ли сме към хората с различна сексуална ориентация”.

Подтекстът е друг: дано да “преминат на другия тротоар”… М. г. не се проведе гнусният гей-парад, защото имаше карантина, но през 2019 г. той бе охраняван от полиция при хонорар… 170 000 лв; макар че това е частна инициатива и организаторите й трябва да осигурят охраната, а не гражданите. С тези огромни пари можеха да бъдат нахранени десетки хиляди софийски деца. За пореден път обясних на Столична община, че подобен харч е престъпление спрямо тях, и пратих протест до Комисията за защита от дискриминация – че лично аз се чувствам обиден, опозорен и дискредитиран от това показване на целуващи и кълчещи се мъже. Разбира се, отговор така и не получих. Никой не ми отговори и на въпроса защо кандилцето на гроба на Вазов не свети и дали наистина Столична община отказва да го поддържа, защото нямала пари за ток…

За пореден път предлагам на СБП решително да заяви своя протест  пред МС и МОН относно изхвърлянето на въпросните текстове от учебниците на децата ни и да продължава да настоява за приемането на Закона за защите на българския език. Сега, когато се “набират” партийните кандидит-депутати, и особено, след като научим кои са избраниците, трябва да си “вербуваме” /в благородния смисъл на думата/ свои съмишленици, т. нар. лоби за тези цели. Защото сме в дълг пред Вазов, Ботев и Захарий, в дълг пред нашите деца, в дълг пред Майка България и народа ни, който е най-бързо стопяващият се и изчезващ, с най-ниска средна продължителност на живота /70 години за мъжете, 78 – за жените/ и раждаемост /отрицателен демографски прираст минус 5,6 на хиляда/, с най-висока заболеваемост и тревожно-депресивно психологично състояние.

“Изтървем ли България – изтървали сме всичко!” Изтървахме я, акад. Хайтов, изтървахме я…

Comments are closed.