“Българите са зверове”

Това заявил по една от сръбските телевизии някакъв проф. Драган Симеунович от Правния Факултет на Държавния университет в Белград: “Бугарите са известни със своите зверства. Където и да стъпят германците, само избиваха, докато бугарите и техните войски се гавреха с жертвите. Имаха и отряд за изнасилване. Масова практика е да избиват децата с байонетите на пушките си и да изнасилват жените пред очите на близките им. Бугарите са изкормвали бебето от утробите на бременни жени и след това са ги изгаряли живи. Да не забравяме бугаризацията. Те избиваха свещениците и учителите в Сърбия след това въвеждаха бугарско образование в училищата. Коста Печанац е голем српски герой.”

Хвала за демонизацията на бугарите, професоре. Крадецът вика “Дръжте крадеца”; убиецът – също.

Ама да ти припомним ли какво е сторил този “голем српски герой” поручик Коста Печанац на 15 май 1917 г. със своята паравоенна чета от 200 души. Нахлува на територията на царство България и геройски избива 33 мирни граждани, изгаря 2 деца и опожарява Босилеград и няколко околни села.

Да ти припомним ли, друже професоре, йоще клането на Кървавата Коледа /6 януари 1945 г. в новосъздадената Социалистическа Югославска република Македония, по заповед на друже Тито и неговия лакей, пребоядисалия се българин Лазар Колишев/ски: над 26 000 “бугари” избити без съд и присъда само защото са отказали да се пишуват македонци? Ами зловещият остров на Йосип Броз Тито “Голи оток”?

Ами клането в Сребреница, когато главорезите на ген. Ратко Младич и д-р Радован Караджич избиха над 8 000 мъже и момчета само защото са босненци-мюсюлмани? Най-голямото престъпление след края на Втората световна война. И него ли са го вършували бугарите, друже професоре?

Comments are closed.